Ylisöpö painajainen

Junko Mizuno:Little Fluffy Gigolo Pelu

Pelun tarina on söpö mutta karmea.

PELU on pieni pörröinen gigolo, joka on tullut avaruudesta. Hän on saapunut Maahan etsimään todellista rakkautta – tai oikeastaan jotakuta jonka kanssa tehdä vauvoja. Vaikka tämä sarjakuva ei missään nimessä ole pornoa, se ei sovellu alle 18-vuotiaille.

Junko Mizunon manga Fanshii jigoro Peru yhdistää söpöä ja groteskia – sydämenkuvia ja huumehöyryjä, nukkemaisen sieviä tyttöjä ja kurjia kuolemia. Tyttöjen shoujomangasta vaikutteita saanut kuvitus muistuttaa poptaidetta, mutta siinä on aina mukana rujo ja karmiva särmä.

Kolmen kirjan mittainen manga julkaistiin Japanissa alun perin miesten mangalehdessä Comic Beam vuonna 2003. Sen ensimmäinen osa ilmestyi viime syksynä englanniksi Last Gaspilta nimellä Little Fluffy Gigolo Pelu.

Englanniksi julkaistun manga melko varmasti paras asiantuntija Jason Thompson pitää työtä vuoden 2009 parhaana mangajulkaisuna. Se on pärjännyt hyvin myös muiden mangakriitikoiden listoilla.

KOTIPLANEETALLAAN Princess Kotobukilla Pelu on ainoa laatuaan. Planeetta ei ole kaukana Maasta, mutta jostain käsittämättömästä syystä Maan asukkaat eivät kykene näkemään sitä.

Kaikki muut Princess Kotobukin asukkaat muistuttavat suuresti Maan naisia, mutta Pelu on pieni, pyöreä ja pörröinen. Syntyperältään Pelu on kaksineuvoisen princesskotobukilaisen sukuelimistön puolikas – siis kaikin puolin epätäydellinen.

Saatuaan kuulla vaietusta taustastaan Pelu päättää lähteä etsimään täyttymystä. Hän ”lainaa” avaruusvirtahevon taikapeilin ja matkustaa sen avulla Maahan, jonka monimuotoisista asukkaista avaruusvirtahepo on kertonut outoja tarinoita.

Enemmän kuin Pelusta, Little Fluffy Gigolo Pelu on tarina Pelun kohtaamista Maan ihmisistä. Ihmiset kaipaavat rakkautta, mutta he ovat omituisia, piittaamattomia ja raakoja. Eikä onnellisia loppuja taida olla olemassa.

Sievien tyttöjen vastapainoksi tarinan miehet ovat rujoja. Viemärilietettä, vatsahappoja ja huumeruiskuja ei säästellä. Silti tarina on hyvin mukaansatempaava, synkkä ja loppujen lopuksi jopa todentuntuinen.

JUNKO Mizuno (1973- ) on tehnyt suurimman osan urastaan Japanissa, mutta hän asuu nykyisin San Franciscossa Yhdysvalloissa. Hänen söpönkarmeasta mangatyylistään käytetään nimityksiä gothic kawaii ja kawaii noir.

Kawaii on japania ja tarkoittaa söpöä. Shoujon ja japanilaisen söpöilykulttuurin ohella tyyli on saanut vaikutteita muun muassa japanilaisista kauhuelokuvista, (alkuperäisistä) Grimmin saduista ja erotiikasta.

Mizunon esikoisjulkaisu oli omakustanne-kuvateos MINA animal DX vuonna 1996. Siitä hänet bongattiin lehtikuvittajaksi. Hänen ensimmäinen varsinainen sarjakuvansa oli Pure Trance vuonna 1998. Se julkaistiin vihkosina teknomusiikin levykoteloissa. Jason Thompsonin mukaan sarjakuva ”yhdistää 1970-luvun tieteiselokuvan juonen Russ Meyerin sottaisuuteen”.

Englanniksi on julkaistu viisi hänen sarjakuvateostaan. Niiden lisäksi yksi lyhyt tarina oli mukana Vizin vuonna 2000 julkaisemassa japanilaisen ”post-underground” -sarjakuvan kokoelmassa Secret Comics Japan.

Sarjakuvan ja kuvataiteen lisäksi Junko Mizuno tekee monenlaisia kuvituksia, T-paitoja ja keräilyhahmoja. Hän on myös muun muassa suunnitellut oman My Little Ponynsa ja tehnyt vaihtoehtosarjakuvan Hämähäkkimiehestä.

JUNKO Mizunon sarjakuvia:

Pyua toransu (Pure Trance, 1998)
Mizuno Junko no Shinderaara-chan (Junko Mizuno’s Cinderalla, 1999)
Mizuno Junko no Hanseru to Gureeteru (Junko Mizuno’s Hansel & Gretel, 2000)
Ningyouhime den (Princess Mermaid, 2002)
Fanshii jigoro Peru (Little Fluffy Gigolo Pelu, 2003)

JUNKO Mizunon kuvateoksia:

MINA animal DX (1996)
Junko Mizuno’s Hell Babies (2001)
Collector File 002 (2003)
Flare (2009)

Mainokset
Kategoria(t): alternative Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.