Tyttö tekee miehen

Yumi Unita: Bunny Drop

Kuusivuotias Rin mullistaa Daikichin poikamieselämän.

ETTÄ minä inhoan kolminkertaisia äänitehosteita. Siis sitä, että japanista käännetyn sarjakuvan joka ikinen pam, pum ja poks säilytetään kanoilla kirjoitettuna, kirjoitetaan viereen latinalaisilla aakkosilla, ja varmuudeksi lisätään vielä kolmanneksi englanninkielinen ”käännös”.

Mutta muuta pahaa minulla ei Yumi Unitan Bunny Dropista (Usagi doroppu) olekaan. Yen Press on juuri julkaissut sarjan ensimmäisen osan englanniksi.

Bunny Drop on nimittäin oikea herkkupala. Yksinkertaisuudessaan nerokkaasta lähtöasetelmasta syntyy oivallinen arjen kuvaus. Näytelmän henkilöt ovat tuttuja jokaisen suvusta: lempeä täti, kärttyisä sisko, saamaton veli, komenteleva äiti…

Kaiken sen läkähdyttävän koomisuuden huomaa kuitenkin ehkä vasta sitten kun lukijalla itselläänkin on lapsia. Silloin lukija ei aina huomaa, nauraako sarjakuvalle vai itselleen.

KOLMIKYMPPISEN Daikichin 79-vuotias isoisä on kuollut. Hautajaisissa paljastuu, että isoisällä on kuusivuotias tytär tuntemattoman naisen kanssa. Suvulle ensi kertaa esittäytyvän Rinin äiti on jo vuosia sitten kadonnut kuvioista.

Hautajausvieraat ovat asianmukaisesti järkyttyneitä, mutta salaa mielessään Daikichi nostaa edesmenneelle isoisälle peukkuja. Että vanha mies kehtaa!

Jostakin on löydettävä paikka tytölle, joka oikeastaan on Daikichin täti ja Daikichin äidin pikkusisko. Kukaan sukulaisista ei ottaisi häntä suin surminkaan.

Puhumaton pikku Rin alkaa hautajaisissa seurata Daikichia, ehkä siksi että hän on kuin ilmetty isoisänsä. Ja kun sukulaiset käyvät pikkusieluiseen sotaan Rinin kohtalosta, Daikichi kiukunpuuskassa lupaa ottaa hänet holhoukseensa.

DAIKICHI elää sottaista poikamiehen elämää ja puurtaa pitkää työpäivää markkinointipäällikkönä. Hänellä ei juuri ole menestystä naisten keskuudessa, ja hän on aina ajatellut että hänen naamansa ei miellytä lapsia.

Vaikka onkin vain vaahtosammuttimen kokoinen, Rin on siis kaksinkertaisesti vihollinen: hän on sekä nainen että lapsi.

Häkellyttävän nopeasti pinttyneen poikamiehen sisältä kuoriutuu aikuinen mies. Eniten siinä auttaa Rinin varaukseton kiintymys. Pian Daikichissa on miestä kylvettämään lasta ja ostamaan tyttöjen alusvaatteita. Kohta hän uskaltaa sanoa töissä ”ei”, ja ennen pitkää hän jopa pystyy suhtautumaan fiksusti yökasteluun.

Ensimmäisen pokkarin vihjeet antavat myös ymmärtää, että jatkossa Daikichi ehkä oppii tulemaan toimeen myös aikuisten naisten kanssa.

Mainokset
Kategoria(t): seinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.