Liisan haaremi

QuinRose & Soumei Hoshino: Alice in the Country of Hearts

Liisan seikkailuista on muotoutunut tarina Alicesta ja joukosta rakastuneita mutta ampumahulluja miehiä.

MANGA Alice in the Country of Hearts (Haato no kuni no Arisu) on mielenkiintoinen sekasikiö.

Se on nuorten tyttöjen shoujoa, ja se on haaremimangaa. Siinä on myös aimo annos komediaa ja fantasiaa, hieman kauhua sekä reilu siivu ammuskelua isoilla pyssyillä. Kaikesta sekoilusta huolimatta siitä on vaikea olla pitämättä.

Soumei Hoshinon kuvittama manga perustuu QuinRosen luomaan saman nimiseen romanttiseen seikkailupeliin. Peli puolestaan pohjautuu Lewis Carrollin klassikkokirjaan Liisan seikkailut ihmemaassa, vaikka se onkin etääntynyt melkoisen kauas alkuperästään.

Niin kuin alkuperäisimmässäkin teoksessa, tarina alkaa nurmikolta. Alice Liddell nukahtaa, kun isosisko lukee Lewis Carrollin kirjaa.

Ensimmäiseksi tehdään selväksi, että Alice on kateellinen kauniille ja tyylikkäälle isosiskolle – ilmeisesti Alicen tavoittelema poika on iskenyt silmänsä isosiskoon. Ja kohta valkoinen kani raahaa Alicen väkisin Ihmemaahan, joka on aika erilainen kuin alkuteoksessa.

IHMEMAASSA on kolme sotivaa osapuolta: Hatuntekijän kartano, Mary Gowlandin huvipuisto ja Sydänten linna. Niiden välissä on neutraali Kellotornin tori, jota hallinnoi Julius Monrey.

Hatuntekijän kartano kuuluu mafiajoukkiolle, jota johtaa Blood Dupre – pelin ja mangan vastine hullulle Hatuntekijälle. Hänen palveluksessaan on kaninkorvainen kaunis nuorukainen Elliot March, jolla on lyhyt pinna ja herkkä liipasinsormi. Kartanon porttia vartioivat leikkisät kaksospojat, paikalliset Tittelitom ja Tittelityy.

Tarinan aikuisempi mieshahmo kolmen päivän sängellä on Mary Gowland (joka japanilaisittain kirjoitettuna on melkein sama kuin englannin sana merry-go-round). Hän vihaa palavasti Blood Dupreta, koska tämä on paljastanut koko Ihmemaalle hänen etunimensä.

Irvikissana on kissankorvainen Boris, joka on töissä huvipuistossa. Boriksella on luonnollisesti kalanruodon muotoinen lävistyskoru hännässään.

Sydänten linnaa hallitsevalla Herttakuningattarella on palveluksessaan kaninkorvainen ja omahyväinen Peter White, jolla on myös kanihahmo. Valkoinen kani yrittää epätoivoisesti saada Alicen omakseen. Herttakuningatarta palvelee myös hajamielinen ritari Ace, jolla kuitenkin on vispilänkauppaa Julius Monreyn kanssa.

Kaikille tarinan miehille on yhteistä se, että he rakastavat Alicea – onhan kyse sentään Alicen unesta. Useimmat ovat myös herkkiä ampumaan (etenkin muita Aliceen rakastuneita), ja kaikilla on omituisia salaisuuksia.

TARINA on ajoittain sekava, niin kuin peliin perustuvalta mangalta sopii odottaakin. Tavallaan koko manga on peliä, jossa juostaan kohtauksesta toiseen. Matkalla tiputellaan vihjeitä, joista on hyötyä myöhemmin. Perimmäisenä tavoitteena on saada Alice pois Ihmemaasta.

Suurin osa tarinan riemusta syntyy kontrastista Lewis Carrollin Liisan seikkailujen kanssa. On ilo seurata, miten pitkälle käsikirjoittaja pystyy Carrollin tarinaa vääntämään. Jos ei ole lukenut alkuperäisiä Liisan seikkailuja, ne kannattaa lukaista ennen kuin käy käsiksi QuinRosen ja Hoshinon tarinaan.

Ja vaikka mangan sätkyily tilanteiden ja mielialojen äärilaidasta toiseen ärsytti aluksi, siitäkin alkoi pian nauttia. Samat henkilöt ovat vain muutaman ruudun välein verivihollisia ja hilpeitä veikkoja, rakastuneita ja kylmäkiskoisia, musiikin lumoissa ja tulitaistelussa.

Soumei Hoshinolla on karmiva maneeri piirtää yksisilmäisiä ja täysin silmättömiä ihmisiä. Joissakin tapauksissa silmättömyys sopii kuvaamaan noloja tilanteita, mutta toisinaan se tuntuu enemmän kauhuefektiltä. Tuota ikävämpi on Hoshinon tapa rikkoa välillä ruutujärjestystä niin että tarinan seuraaminen käy hankalaksi. Liekö se sitten tahallista vai silkkaa taitamattomuutta.

Englannin kielisen laitoksen ikäraja 16+ on ehkä tarpeettoman korkea. Otollisin lukijaryhmä kun varmaan on siitä vähän alle.

Mangaa on ilmestynyt Japanissa neljä pokkaria, ja viides on tulossa lähipäivinä. Tokyopop on julkaissut englanniksi tähän mennessä kolme ensimmäistä.

Mainokset
Kategoria(t): komediamanga, shoujo Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.