JIN saapuu myös Suomeen

TBS: Jin

JIN kertoo aivokirurgista, joka päätyy Edo-kauden Japaniin.

MOTOKA Murakamin mangaan perustuva uusi japanilainen televisiosarja JIN esitetään tuoreeltaan ainakin 80 maassa, myös Suomessa. Televisioyhtiö TBS on poikkeuksellisesti solminut sopimukset ulkomaisista esityksistä heti sarjan alettua Japanissa.

Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Japanissa 17. huhtikuuta, ja se sai valtavan katsojien suosion. Esitykset Taiwanissa alkavat vain kuusi päivää myöhemmin, ja muualla maailmassa asteittain toukokuusta alkaen. Tavallisesti japanilaisia televisiosarjoja myydään ulkomaille vasta kun ne on esitetty kokonaan Japanissa.

TBS:n sivuilla luetellaan maat joihin levityksestä on jo sovittu. Suomi on mukana listalla, mutta suomalaista televisioyhtiötä tai esitysajankohtaa ei kerrota. Muita esitysmaita ovat muun muassa Yhdysvallat, Kanada, Venäjä, kaikki Pohjoismaat, kaikki Baltian maat, Saudi-Arabia, Israel ja Turkki.

Motoka Murakamin alkuperäinen manga JIN julkaistiin Japanissa vuosina 2000 – 2009 Super Jump -lehdessä. Siitä koottiin 14 pokkaria. Sarja kertoo nykyaikaisesta aivokirurgista, joka päätyy ajassa taaksepäin Edo-kauden (1600-1868) lopun levottomaan Japaniin. Siellä hän on mukana tapahtumissa, jotka muuttavat historian kulkua. Pääosassa kirurgi Jin Minakatana esiintyy Takao Osawa.

Nyt tehtävä ja levitettävä sarja on jatkoa saman mangan pohjalta vuonna 2009 esitetylle menestyksekkäälle televisiosarjalle.

Lähteet: ANN, TBS

Kategoria(t): live action Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: JIN saapuu myös Suomeen

  1. Bakayarou sanoo:

    Tämähän on erikoinen ilmestys. Pitää pitää silmät auki! Vaikken japanilaiseen live actioniin pahemmin olekaan uskonut Kurosawan jälkeen, huolimatta ajoittaisista yrityksistä katsoa sikäläisiä tuotoksia. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, ja se, että se tulisi suomalaiselle TV-kanavalle on niin erikoista, ettei sitä voi sivuuttaa. Olettaen, ettei se tule maksukanavalle…

  2. Paluuviite: TV-sarja Jin esitetään myös Suomessa - Anime-lehti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.