Mutsi jyrää

Arata Aki: The Beautiful Skies of Houou High

Arata Aki: The Beautiful Skies of Houou High

KAIPA tämä on koulukomediaa, ja shoujoa myös. Pikkuisen haaremiakin ehkä, ja ripaus shounen-aita.

Oikeasti Arata Akin manga The Beautiful Skies of Houou High (Houou gakuen misoragumi) on kuitenkin hyvin julma tarina; niin julma että komedia ja rakkaus ovat siitä kaukana. Epäilen, että tekijä ei tajua sitä itse.

Kei Saeba on 15-vuotias tyttö, joka on kiinnostunut vain tytöistä. Valitettavasti hänen suhteensa toisiin tyttöihin tuppaavat epäonnistumaan. Sen sijaan poikien hajukin saa hänet voimaan pahoin, ihan fyysisesti. Niinpä hän viettää paljon aikaansa oksentamalla.

Äiti on päättänyt ”parantaa” Kein sukupuoli-identiteetin. Kein haaveena on päästä tyttölukioon, jotta hän löytäisi samoin kokevan kumppanin. Äiti ei kuuntele tytärtään hiukkaakaan. Hän juonittelee Kein eliittilukioon, jossa on vain poikia.

Äidin tavoitteena on saada tytär rikkaisiin naimisiin ja päästä viettämään oikeita prinsessahäitä. Tyttärellä ei saisi tähän olla mitään sananvaltaa: ”Kaikki oppilaat ovat pohattoja. Jos tyttö sattuu tulemaan raskaaksi, me voitamme!”

Digital Manga Publishing julkaisi sarjan ensimmäisen pokkarin englanniksi keväällä. Japanissa manga on ilmestynyt Avarus-lehdessä vuodesta 2008.

Arata Aki: The Beautiful Skies of Houou High

Jopa kiusaajilla tuppaa tulemaan tylsää Kein kanssa.

HOUOUN lukio on todellinen eliittikoulu. Siellä valtakunnan rikkaimmat ja röyhkeimmät penskat mellastavat keskenään. Koululla on kuitenkin kova maine, ja sitä koulu on valmis puolustamaan keinolla millä hyvänsä.

Koulu on vain pojille. Kein äiti saa puhuttua taakseen koulun tärkeimmän rahoittajan, joten koulun on pakko ottaa hänet, mutta yhdellä ehdolla: kolmivuotisen koulun aikana Kein sukupuoli ei saa paljastua. Jos skandaali uhkaa koulun mainetta, oppilas ”katoaa”.

Juonessa on mukana myös samalla luokalla oleva rahoittajan poika Yui Yajin, joka ottaa Kein silmätikukseen. Yui on lipevä ja hyvin älykäs nuorukainen, joka saa ilonsa kärsimyksen tuottamisesta toisille. Keihin hän ottaa suhteen, joka välillä näyttää läheiseltä, välillä sadistiselta.

Keillä on siis edessään kolme vuotta helvetissä. Helvettiä hieman lieventää ystävystyminen lempeään jättiläiseen nimeltä Kousuke Moroboshi. Kei ja Kousuke jakavat yhteisen kiinnostuksen Usasy-pupuhahmoihin.

Ensimmäisessä pokkarissa esitellään myös muutamia muita hahmoja, joiden tuleva suhde Keihin jää vielä avoimeksi. Fuminojou Kirie on masokistinen jousiampujamestari. Nao ja Mao Fuji ovat kaksi 11-vuotiasta lapsineroa.

Arata Aki: The Beautiful Skies of Houou High

Mutta kaikista julmin on äiti.

VISUAALISESTI The Beautiful Skies of Houou High on puhdasta, teollista tyttöjen mangaa. Koomisia chibi-hahmoja käytetään jonkin verran tavallista enemmän, lähinnä Kein pilkkaamiseen. Kei kun on säikky, ujo ja herkkä eksymään. Ympäristö luonnollisesti vahvistaa näitä ominaisuuksia.

Käsikirjoitus on valju. Asetelma mahdollistaisi sukupuoli-identiteettien riemastuttavaa avaamista tai todella räävitöntä komediaa. Parhaassa tapauksessa molempia yhtä aikaa. Kumpaakaan potentiaalia ei ainakaan ensimmäisessä pokkarissa käytetä.

The Beautiful Skies of Houou High sohii hieman joka suuntaan. Välillä pilkataan Keitä itseään ja hänen suhteitaan. Välillä nauretaan homofobiselle äidille (vai nauretaanko sittenkään?). Aika paljon keskitytään tavalliseen, laimeaan koulukomediaan.

Dekkarimaiset sivujuonteet salaperäisine puheluineen ja myrkkynuolineen eivät oikein istu tarinaan. Toivottavasti edes esiin marssitetulle sivuhenkilöiden joukolle keksitään jatkossa jotain mielekästä tekemistä. Myös Yuin julmasta ailahtelusta voisi saada iloa irti.

On tietenkin mahdollista, että tästä vielä myöhemmin kuoriutuu kunnon tarina. En kuitenkaan jaksa uskoa siihen, sillä pääosin ”tyttö naamioituu pojaksi” -teema kulutettiin loppuun jo 1950-luvun elokuvissa.

DMP luokittelee tämän mangan sopivaksi yli 16-vuotiaille. Minä en oikein luokittelisi tätä kenellekään sopivaksi, mutta ikärajasta olen aika lailla samaa mieltä. Syynä ei ole mangan vähäinen seksuaalissävytteinen sisältö, vaan sen henkinen raakuus.

Mainokset
Kategoria(t): shoujo Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s