Uustuotantoa Tezukan tohtorista

Tezuka Prod. / Vertical

Käsittämättömän taitava kirurgi Black Jack on yksi Osamu Tezukan tunnetuimmista mangahahmoista.

MAINIOSTA Parasytesta tuttu Hitoshi Iwaaki aikoo tehdä uuden Black Jack -aiheisen mangan. Iwaakin käsikirjoituksen kuvittaa Masaaki Nakayama, Anime News Network kertoo.

Osamu Tezukan hahmoihin perustuva manga on tulossa Shonen Champion -viikkolehteen syyskuusta alkaen. Tezukan alkuperäinen Black Jack -sarja ilmestyi samassa lehdessä vuosina 1973-1983.

Black Jack (Burakku Jakku) on yksi ”mangan jumalan” Osamu Tezukan tunnetuimmista sarjoista. Sen päähenkilö on epätavallisen taitava kirurgi, jonka yleisö varmaan muistaa parhaiten kaksivärisestä tukasta.

Manga on käännetty englanniksi kahteen kertaan. Tuorein Verticalin julkaisu on ehtinyt viidenteentoista pokkariin asti.

Black Jackillä on oma tiukka moraalinsa, jossa kirurgin toiminnan ratkaisee todellinen hoidon tarve – ei raha tai valta. Tämä järkähtämättömyys vie hänet usein järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle. Monet Black Jackin lääketieteelliset urotyöt ovat hyvin vaativia tai suorastaan mahdottomia.

Hitoshi Iwaakin tähän asti tunnetuin teos Parasyte (Kiseijuu, 1990-1995) kertoo avaruudesta tulleista oudoista loisista. Sen jälkeen hän on tehnyt mangasarjan Historie ja yksittäismangan Heureka. Heureka kertoo aikalaisnäkökulmasta Archimedeen keksinnöistä. Historie sijoittuu muinaiseen Kreikkaan, josta kerrotaan Aleksanteri Suuren sihteerin elämäntarinaa.

Mielenkiintoista nähdä, kykenevätkö Iwaaki ja Nakayama saman tasoiseen jälkeen kuin Naoki Urasawa. Urasawahan on kertonut uudestaan Tezukan Astro Boy -mangan tarinan maailman vahvimmasta robotista mangasarjassaan Pluto – ja tehnyt sen aivan loistavasti.

PS.

Ensimmäistä kertaa elämässä harmitti joutua lähtemään pois Lahdesta.

Mainokset
Kategoria(t): Osamu Tezuka, uutiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s