Sorrettuja punapäitä ja tuttuja nimiä

Rei Toma: Dawn of the Arcana

Rei Toma: Dawn of the Arcana

PIENI saari jakaantuu kahteen valtakuntaan. Pohjoisessa on karu ja köyhä Senan. Etelässä on hedelmällinen ja vauras Belquat. Vaikka kuningaskunnat ovat lähes jatkuvassa sotatilassa, niillä on jotain yhteistäkin: molempia hallitsevat mustatukat, ja punapäät ovat ihmisistä alimpia.

Rei Toman manga Dawn of the Arcana kertoo kummajaisesta, Senanin punapäisestä prinsessasta nimeltä Nakaba. Hänet naitetaan pakolla Belquatin toiselle prinssille Caesarille. Naimakaupan tarkoituksena on sinetöidä valtakuntien välinen rauha. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että moiset rauhat eivät kestä pitkään.

Dawn of Arcanaa voi tarjota ennen kaikkea kauniista ihmisistä ja kauniista vaatteista kiinnostuneille. Fantasiamaailma on rakennettu kohtalaisella huolella aineksista, jotka muistuttavat lähinnä Rooman valtakuntaa ja keskiaikaista Länsi-Eurooppaa.

Viz Media julkaisi äskettäin sarjan ensimmäisen osan englanniksi. Sitä ennen sarja on pitkään kiertänyt maailmaa skanlaatioina. Japanissa Dawn of the Arcana (黎明のアルカナ, Reimei no Arukana) ilmestyy Cheese!-lehdessä. Tähän mennessä siitä on koottu kahdeksan pokkaria, ja sarja jatkuu edelleen. Toma on kirjoittanut aiheesta myös kevytromaanin.

Chiban prefektuurissa syntyneen Rei Toman esikoisteos oli lyhyt tarina Help Me Dentist Cheese!-lehdessä syksyllä 2005. Siitä lähtien hän on tehnyt lähinnä lyhyitä romanttisia mangoja sekä kuvituksia. Hän on saanut myös uskollisen fanikunnan. Vuonna 2009 alkanut Dawn of the Arcana on hänen ensimmäinen pitkä fantasiasarjansa.

Rei Toma: Dawn of the Arcana

Tässä maailmassa ei pidetä punapäistä.

NAKABA on siis päätynyt öykkärimäisen ja vetelän prinssin orjapuolisoksi. Prinssi Caesar tekee heti alkuun selväksi, että Nakaba on vain omaisuutta, jolle hän tekee mitä huvittaa. Häntä itseään ei huvita edes äidin vaatima  vallantavoittelu – hän ainakin sanoo alistuneensa siihen että Belquatin vallanperijä on hänen veljensä Cain.

Nakaba on kuitenkin tottunut tulemaan toimeen alistajien kanssa jo kotimaasaan, jossa punapäitä myös vihataan ja halveksitaan. Vihan taustalla on vanhaa historiaa. Punapäät ilmeisesti ovat jäänteitä muinaisesta kansasta, jonka mustatukat ovat yrittäneet hävittää sukupuuttoon. Punapäitten salaperäisistä voimista kerrotaan varmaan lisää mangan myöhemmissä osissa.

Ihmisten lisäksi saarella elää moninaisia puoli-ihmisiä, ajineita. Heillä on ihmisen muoto mutta eläinten korvat ja hännät. Heitä käytetään sotilaina, palvelijoina ja orjina.

Ainakin mangasarjan ensimmäisen osan perusteella ajinit ovat ihmistä parempia lähes kaikissa suhteissa, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Heillä on paremmat aistit, suuremmat voimat, ainakin yhtä terävä järki ja mitä ilmeisimmin huomattavasti paremmat käytöstavat.

Jostain kumman syystä ajinit ovat kuitenkin päätyneet alistettuun asemaan. Prinsessa Nakaban henkilökohtaisesta palvelijasta Lokista alkaen he ovat Dawn of the Arcanan ylivoimaisesti kiinnostavimpia hahmoja. Muuta uutta mangan fantasiamaailmalla ei juuri näytä olevan tarjotakaan.

Rei Toma: Dawn of the Arcana

Caesar ja Loki ovat melkein kuin kaksoset.

REI Toman vahvin laji ovat kauniit mutta aika ilmeettömät, hieman poissaolevan tuntuiset miehet. Silmänruokaa siis.

Onhan Nakabakin tavallaan sievä, mutta piirrosjäljen tähtinä loistavat prinssi Caesar ja ajin Loki. Heidän välillään on myös ensimmäisen pokkarin merkittävin ihmissuhde, kahden nuoren miehen kukkotappelu.

Ensimmäisessä osassakin jo tosin annetaan hieman ymmärtää, että Caesarin ja Nakaban suhde on tuomittu muuttumaan, ehkäpä jopa rakkaudeksi. Ilmiselvää on sekin, että Toma on luonut Caesarin hahmoksi, jolla on melko paljon henkistä kasvunvaraa.

Oman huvituksensa lukijalle tarjoaa tuttujen nimien bongaaminen. (Julius) Caesarin muistavat kaikki. Cain on tietenkin peräisin Raamatusta ja Loki skandinaavisesta tarustosta. Senan oli irlantilainen pyhimys 500-luvulta ja Bellinus italialainen pyhimys 1100-luvulta.

Sanalla ajin on useita merkityksiä. Yksi niistä on heprealaisen kirjaimiston kuudes merkki. Arcana on fantasiakirjallisuuden perusnimistöä. Se lähtee tavasta jakaa tarokkikortit kahteen arkanaan; 22 kuvakorttia muodostavat arcana maioran, numerokortit arcana minoran.

Hassuin mielleyhtymä on kuitenkin Belquatin kuningas Guran, joka väistämättä tuo mieleen Mustanaamion lapsuudentoverin, bandari Guranin.

Mainokset
Kategoria(t): shoujo Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s