JMangaa, jee

Jiro Taniguchi & Masayuki Kusumi: Kodoku no gurume

Jiro Taniguchi & Masayuki Kusumi: Kodoku no gurume

OLIN juuri rakentelemassa katkeraa kirjoitusta siitä, että JManga.com aikoo julkaista englanniksi kaikkien aikojen parhaisiin ruokamangoihin lukeutuvan teoksen Kodoku no gurume. Ja että se ei olisi suomalaisten ulottuvilla. Kohta on!

Minulla oli jo hyvä aloituskin valmiina: ”On vain hyvin, hyvin vähän syitä, miksi haluaisin asua Amerikassa. Tässä on yksi niistä: JManga.com julkaisee englanniksi Jiro Taniguchin kuvittaman ja Masayuki Kusumin kuvittaman ruokamangan klassikon Kodoku no gurume (”Yksinäinen gourmet”)…”

Sitten maailma ympärillä muuttui. JManga.com on saanut ilmeisesti kaikki tekijänoikeudelliset kiemurat hanskaan, sillä tiistaina palvelu avattiin koko maailmalle. Siihen asti sivusto on ollut luettavissa vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Nyt sivustolle voi kirjautua kaikkialta maailmasta. Ilmaisella rekisteröitymisellä saa jonkin verran mangojen aloituslukuja maisteltavaksi. Kymmenen tai kaksikymmentäviisi dollaria kuukaudessa maksamalla saa huomattavasti enemmän. Palvelussa ainakin luvataan, että ostetut mangat säilyvät omalla tilillä, vaikka maksullisesta tilauksesta luopuisikin.

Takashi Murakami: Hoshi mamoru inu

Takashi Murakami: Hoshi mamoru inu

JMANGAN tarjonnassa on paljon kuraa, mutta joukossa on myös runsaasti helmiä. Kuten jo mainitsin, niistä varmaan hienoin on Kusumin ja Taniguchin Kodoku no gurume. Tosin JManga.com on päättänyt kirjoittaa Kusumin nimen muodossa Qusumi.

Kodoku no gurume kertoo yksinäisestä liikemiehestä, joka nauttii japanilaisia ruokia erilaisissa ravintoloissa eri puolilla Japania. Kusumin ja Taniguchin viipyilevä ja pikkutarkka kuvaus tekee syömisestä huikean nautinnon.

Valikoimaan kuuluu muun muassa runsaasti Takao Saiton tuotantoa, vaikka ei tosin hänen tunnetuinta teostaan Golgo 13. Josei-mangan saralla parasta laatua edustaa esimerkiksi Hiromu Arakawan maitoinen komedia Hyakusho kizoku. Shoujoa on tarjolla mukavasti, mutta shounenin tarjonta vaikuttaa tällä hetkellä aika vähäiseltä.

Seinen-tarjontaa on ylenpalttisesti. Helmiin kuuluu vaikkapa Yoshito Usuin mangasarja Crayon Shin-chan, joka on komediaa huomattavan härskistä pikkupojasta. Aivan toisella tavalla hieno on Takashi Murakamin Hoshi mamoru inu, jonka JManga.com on jostain syystä kääntänyt englanniksi Star Protector Dog. Mangan painetun version englanninkielinen nimi on Stargazing Dog.

Seinen-listalla ovat myös esimerkiksi Osamu Dazain No Longer Human ja Fumiyo Kounon hieno atomipommikuvaus The Town of Evening Calm, The Country of Cherry Blossoms.

Fumiyo Kouno: The Town of Evening Calm, The Country of Cherry Blossoms

Fumiyo Kouno: The Town of Evening Calm, The Country of Cherry Blossoms

EI KUN maistelemaan. Nyt kai voi sanoa, että manga on viimein meilläkin tullut oikeasti digitaaliseen aikaan. Muutenkin kuin varastettuna.

Mainokset
Kategoria(t): josei, seinen, shoujo, shounen, uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.