Punatukkaisen paholaisen paluu

Miyoshi Tomori: A Devil and Her Love Song

Miyoshi Tomori: A Devil and Her Love Song

VIIME vuoden marraskuussa kirjoitin yhdestä punatukkaisesta naispaholaisesta. Tässä tulee toinen: Maria Kawai. Hän ei ole saanut nimeään neitsyt Marialta vaan Magdalan Marialta.

Jos henkilöt eivät olisi lukiolaisia, Miyoshi Tomorin A Devil and Her Love Song (悪魔とラブソング, Akuma to rabu songu) olisi enemmän aikuisten mangaa kuin shoujoa. Sen verran mutkaisten ihmissuhteiden kanssa siinä painitaan.

Maria Kawain sanotaan olevan paholainen, joka saastuttaa kaikki ihmiset ympärillään. Mutta paremminkin hän on peili, joka ei tajua hävetä näyttäessään ihmisille heidän ikävät puolensa. Tai sitten hän on tyttö joka tekee oikeita asioita väärällä tavalla.

Vuonna 2007 Margaret-lehdessä alkanut mangasarja päättyi Japanissa kolmannentoista pokkarin myötä noin vuosi sitten. Nyt ensimmäinen pokkari on ilmestynyt englanniksi VizMedian ShoujoBeat-tuotesarjassa. En tiedä miten tarina päättyy, sillä olen lukenut vain tuon ensimmäisen pokkarin.

Ainakin kuusi skanlaatioryhmää teki luvattomia englanninkielisiä käännöksiä mangasta, ennen kuin VizMedia lisensoi sen. Skanlaatiot saivat lukijoiltaan erittäin korkeita arvosanoja.

Miyoshi Tomori: A Devil and Her Love Song

Maria Kawai näkee liian hyvin, mitä ihmiset oikeasti tarkoittavat.

MARIA Kawai ei anna junassa istumapaikkaansa vanhalle naiselle. Pois lähtiessään hän potkaisee vieressään istunutta nukkuvaa juoppoa ja käskee vanhan naisen painua helvettiin.

Tai siltä ainakin näyttää. Toisen tulkinnan mukaan hän herättää nukkuvan miehen, jonka vanha nainen aikoi juuri ryöstää. Ihmiset yleensä uskovat mieluummin ensimmäisen version, eikä Mariaa näytä edes kiinnostavan oikaista käsitystä.

Maria Kawai on saanut potkut huippulukiosta, kuulemma pieksettyään opettajan. Kristittyjen nunnien ylläpitämästä St. Katriasta hänet siirretään lukioiden pohjanoteeraukseen, Totsukaan. Suorasukaisuutensa ja terävänäköisyytensä ansiosta Maria joutuu heti hankauksiin useimpien kohtaamiensa ihmisten kanssa.

Kaksi lukion poikaa päätyy kuitenkin samalle puolelle Marian kanssa: Yusuke, joka peittää epäsosiaalisuuttaan ylisosiaalisuudella. Shin, joka peittää järkevää hyväntahtoisuuttaan yrmistelemällä. Vastassa on kyräilevien ja kilpailevien tyttöjen joukko.

Rakkauttahan siitä pakostakin seuraa, vaikka ei helpolla eikä suoraviivaisesti. Samalla Maria yrittää opetella tulemaan hieman paremmin toimeen ihmisten kanssa.

Miyoshi Tomori: A Devil and Her Love Song

Tässä shoujo-mangassa tapahtuu poikkeuksellisen paljon ihmisten päiden sisällä – ja välillä.

A DEVIL and Her Love Song on shoujoa, jossa tapahtuu poikkeuksellisen paljon ihmisten päiden sisällä.

Tässä ei pelätä pikkuhousujen vilahtamista eikä ihkuteta koulun komeinta poikaa, ei ainakaan ensimmäisessä osassa. Sen sijaan ihmiset yrittävät selviytyä toistensa kanssa.

Marialla on kaikki edellytykset shoujotarinan päähenkilöksi. Hän on poikkeuksellisen kaunis, älykäs ja hyvin pukeutunut. Hän on loistava laulaja, vaikka hän laulaakin kristillisessä koulussa oppimaansa Amazing Gracea (mikä varmaan on omiaan lisäämään etenkin amerikkalaisten lukijoiden suosiota…).

Marialla on kuitenkin hyvin paha luonnevika, nimittäin rehellisyys. Hän ei kaunistele, kieroile eikä yritä miellyttää. Normaali-shoujosta tämä eroaa kuitenkin siinä kohdassa, että Marian rehellisyys ei ainakaan heti johda maailman pelastumiseen.

Hieman valtavirrasta poikkeavan päähenkilön vastapainona Miyoshi Tomori käyttää hyvin standardia piirrostyyliä. Erityisesti Maria on kuvituksessa kaikesta inhimillisyydestä riisuttu nukke – jonka hahmon tarina kuitenkin kääntää päälaelleen.

En oikeastaan ole shoujo-ihminen, mutta tässä taas yksi shoujotarina, jota kehtaan ihan rehellisesti suositella.

Mainokset
Kategoria(t): shoujo Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s