Vampyyrit vakavoituvat

Matsuri Hino: Vampire Knight 2

Matsuri Hino: Vampire Knight 2

MATSURI Hinon mangasarja Vampire Knight muuttaa tyylilajiaan toisessa pokkarissa. Yhtäkkiä käsissä onkin ensimmäisen pokkarin muutaman ensimmäisen sivun lupailema oikea vampyyritarina. Avoimia juonepäitä alkaa kertyä suorastaan liikaakin.

Aika kielteinen arvioni Vampire Knightin ensimmäisestä pokkarista toi sen verran hapanta palautetta, että sarjalle oli pakko antaa vielä toinen mahdollisuus. Tavoistani poiketen kirjoitan siksi (lyhyesti) mangasarjan toisesta osasta. Ja toden totta, Vampire Knightin tarina oikeasti alkaa tässä pokkarissa.

Mangataiteilijalta ei ole viisain mahdollinen liikku tehdä huonoa ykkösosaa. Mutta ehkä sille ei aina voi mitään. Vampire Knightin toinen pokkari on juuri ilmestynyt suomeksi Punaisen jättiläisen kustantamana, ja se on huomattavasti edeltäjäänsä parempi.

Matsuri Hino kirjoittaa itse mangan henkilökohtaisissa inserteissä, että hän oli huolissaan ja hermostunut vakavamielisen sarjan piirtämisestä, koska hän oli piirtänyt ennen vain rakkauskertomuksia. Se näkyy Vampire Knightissa.

Mangan tarina jatkuu Cross-akatemiassa, hienossa yksityiskoulussa, jonka rehtorilla on tavoitteena lähentää ihmisten ja vampyyrien välejä. Koulun päiväluokalla on ihmisiä, yöluokalla vampyyrejä.

Ensimmäinen pokkari oli epäonnistunutta kouluromanssia. Toisessa pokkarissa tekijä saa vampyyrit järjestykseen ja toimintaa peliin. Vampyyrien ja ihmisten välinen viha-rakkaus-suojelus-suhde saa ensimmäisiä palasia historiallista taustaa. Juoni alkaa toimia, ja vihjaillaan salaisuuksista useiden henkilöiden menneisyydessä. Myös vampyyrinmetsästäjät tulevat tässä mukaan tarinaan.

Matsuri Hino: Vampire Knight 2

Yuukilla on vaikeuksia pysyä tarinan päähenkilönä.

MATSURI Hinolla taitaa olla vaikeuksia pitää Yuukia mangan päähenkilönä. Tavallisen shoujo-sankarin oloinen tyttö on yksinkertaisesti kovin paljon vähemmän mielenkiintoinen henkilö kuin ihmisestä vampyyriksi muuttunut Zero tai puhdasverinen vampyyri Kaname. Jopa sivurooleissa olevat vampyyrit varastavat näyttämön Yuukilta.

Sankaritekoja tekevät oikeastaan melkein kaikki muut tarinan henkilöt. Zero pelastaa Yuukin villiintyneeltä hevoselta. Kaksi Cross-akatemian vampyyrioppilasta pelastavat hänet verenhimon valtaan joutuneelta ihmisvampyyriltä. Kaname suojelee Yuukia taustalla, ja jopa muuten vain dramaattinen vampyyrinmetsästäjä-opettaja suhtautuu häneen ystävällisesti.
 
Ehkä sen vuoksi kahdeksannessa ja yhdeksännessä luvussa on raju kohtaus, jossa Yuuki suorastaan pakottaa Zeron imemään vertaan. Se on hänen ensimmäinen varsinainen tekonsa tarinassa – siihen asti hän on enemmänkin tomera statisti.

Myös mangan sivusuunnittelu paranee toisessa osassa. Vielä toisen pokkarin alkupuolella on muutamia hyvin sottaisia ja vaikeasti luettavia sivuja, mutta puolenvälin paikkeilla tarinan kuljetus alkaa onnistua. Matsuri Hino lakkaa yhdistelemästä shoujon ja shounen kehnoimpia maneereja ja alkaa tehdä vampyyri-shoujoa.

Kaiken kaikkiaan Vampire Knightin toinen pokkari on ihan toisesta maailmasta kuin ensimmäinen. Kolmiodraama on tallella, mutta sillä on mielekäs kasvuympäristö. Romanttisen koulukomedian piirteitä on säilytetty, mutta nyt ne ovat järkevässä suhteessa vampyyritarinaan.

Juonen aineksia kertyy niin paljon, että hieman pelottaa, saako Matsuri Hino joskus suljettua ne kaikki. Joka tapauksessa tästä voi tulla hyvinkin herkullista.

Kategoria(t): scifi ja fantasia, shoujo Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vampyyrit vakavoituvat

  1. Pirttirieska sanoo:

    Ettet vain olisi liiankin kiltti tällä kertaa 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.