Eläimiä ja erotiikkaa

Earth Star Entertainment: Kemonogumi

Earth Star Entertainment: Kemonogumi

KEMONOGUMI edustaa lopetettavan JManga.comin vähäistä aikuismangan tarjontaa. Se on hyvä esimerkki JMangan valikoiman epätasaisesta laadusta – jo yhden pokkarin sisällä!

Otetaan tässä esille vielä yksi JManga.comin englanniksi tarjoama manga, vaikka verkkosivusto on ilmoitettu lopetettavaksi toukokuun lopussa. Tätäkään mangaa ei sieltä siis enää voi ostaa, ellei ole sattunut olemaan ennestään JMangan tilaaja ja omista riittävää määrää ostopisteitä.

Kemonogumi (けものぐみ, nimen voi kääntää vaikkapa ”petomaista porukkaa”) on Earth Star Entertainmentin vuosi sitten Japanissa julkaisema antologia. Kokoelma sisältää kolmentoista taiteilijan lyhyitä tarinoita, joita yhdistävä teema on inhimillistettyjen eläinten erotiikka.

Osa kokoelman taiteilijoista on mangan ammattilaisia, osa omakustannepuolella vaikuttavia doujin-taiteilijoita. Eläin-moen kokoelma on enimmäkseen huumoria ja söpöilyä, mutta muutamien seksikohtausten vuoksi kokoelmaa ei voi suositella alle 16-vuotiaille.

Earth Star Entertainment: Kemonogumi

Moomoolla on utareongelma.

NIIN kuin odottaa sopii, näin monen taiteilijan töistä koottu antologia on hyvin epätasainen. Kokoelma alkaa parilla hykerryttävän hauskalla ja aika räävittömällä tarinalla. Sitten vauhti hiipuu, ja suuri osa tarinoista on aivan turhaa sivuntäytettä. Onneksi sekaan sentään mahtuu valopilkkujakin.

Antologian kokoajien työ on lähtenyt lapasesta jo aivan alussa. Taiteilijoille ei ilmeisesti ole selvitetty kunnolla antologian yhteistä teemaa, tai siitä ei ole pidetty riittävästi kiinni.

Muutamat tarinoista tapahtuvat selvästi samassa tulevaisuuden maailmassa. Siitä ihmiset ovat kuolleet sukupuuttoon (tai muuttaneet pois), ja maailmaa hallitsevat kovasti ihmisiä muistuttavat eläimet. Mutta muutamat tarinat yhtäkkiä kertovatkin ihmisistä, ja niiden yhteys eläinteemaan on aika hatara.

JManga vielä edistää sekalaisuuden vaikutelmaa huolimattoman tuntuisella käännösjäljellä. Jopa mangan kustantajan nimi on romanisoitu päin puuta: Earth Star Entertainment on muuttunut Ace Star Entertainmentiksi.

Earth Star Entertainment: Kemonogumi

Santon ihmismäiset eläimet ovat hyvin vakuuttavia.

KOKOELMAN härskinhauskin kertomus on Nagi Hirowan Ms. Moomoo’s Worries about Her Breasts (Ochichide onayami Moomoo-san). Hieman Hiromu Arakawan töitä muistuttavassa tarinassa on erilainen lehmä, jonka ongelmana ovat sisäänpäin kääntyneet nännit. Hirowa on jo kymmenkunta vuotta vaikuttanut aikuismangan ammattilainen.

Toinen alun laatuteoksista on nimimerkki Santon Yatagarasu’s Investigation Office (Yatagarasu tantei jimusho), tarina korppietsivästä ja hänen onnettomasta avustajajäniksestään. Santon eläimet ovat kokoelman persoonallisimpia, ja eläinten ylen ihmismäinen petomaisuus korostuu.

Santon piirrosjälki on korkeatasoista, ja lukijoita palvellaan runsaalla annoksella tirkistelyä hölmön puputytön vaatteiden alle. Santo (山斗) on vaikuttanut runsaan vuosikymmenen ajan doujin-mangan puolella. Hän on tehnyt sekä omia tarinoitaan että parodiaa, muun muassa Umineko – When They Cry -sarjasta ja Code Geassista.

Earth Star Entertainment: Kemonogumi

Kuro on kova katti.

IHAN hauska on myös Ranma Kusumin yonkoma eli neliruutuinen strippisarjakuva Meet Sally (Upako hajimemashita). Sarja kertoo Yoriko-tytöstä, jonka lemmikkisalamanteri yhtäkkiä muuttuu ihmismäiseksi. Niin kovasti se halusi kertoa emännälleen, että se on aksolotli eikä salamanteri.

Ilmeikkäästä piirrostyylistään kannattaa mainita vielä Kazuma Yamahashin Black and Silver (Kuro to Gin). Musta ja Hopea ovat sivettikissa ja kettu, jotka vähäpukeisena parivaljakkona ryöstävät uroskoirien hallinnoiman museon.

Ippanhein ja Sou Yaguruman Paca Plus (Paka purasu) sisältää ihan hyvän idean: Koulupojan tyttöystävä on yhtäkkiä muuttunut alpakaksi. Voisi kuvitella, että moisesta saisi hyvinkin hersyvän sarjakuvan. Kovin vähän siitä kuitenkin irtoaa.

Loppuja tarinoita en viitsi edes erikseen mainita. Niissä on tavanomaisen söpöjä kissankorvaisia tyttöjä hieman eroottistettuina, ja siinä kaikki.

Kategoria(t): eläinmanga, ero & guro Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.