Off topic: Lyhyestä ei niin kaunis 3

OTETAAN tähän väliin taas koottuina muutamia kirjoittelemiani twitternovelleja. Näillä ei ole mitään tekemistä Japanin kanssa, joten blogiini normaalin aihepiirin vuoksi tulleet voivat huoletta skipata.

Kuten nimikin sanoo, twitternovelli on niin lyhyt novelli, että se mahtuu yhteen twiittaukseen – 140 merkkiin. Tekstin tilaa rajoittaa vielä twiitatessa kunkin novellin lopussa roikkuva hashtag #twitternovellit. Tavoitteena on silti aina tavalla tai toisella luoda mielikuva kokonaisesta tarinasta.

Aikaisemmat valikoimat kirjoittelemiani pätkiä on julkaistu täällä ja täällä. Kaikki tähän kootut lyhyet tarinat on aiemmin julkaistu Twitterissä ja Facebookissa.

Kaikki yhteydet todellisiin henkilöihin ovat sattumaa. Tai ainakin vilkasta mielikuvitusta.

Rakkautta on

1. Anna ja Aleksi eivät sitä juuri näyttäneet, mutta he rakastivat loppuun asti. Syvällä mullan alla sormet koskettivat kuin juuret.

2. Clair de lune soi hiljaa taustalla, kun Arja paloitteli nuorta jänistä. Yrtit olivat valmiina pöydällä, samoin syanidi.

3. Sepe suolisti neljä veljeään, mutta ei saanut selville, kuka oli pannut Paulan paksuksi. Mukula muistutti ikävästi isoisää.

4. Matias oli jo miltei unohtanut toraisan hiihtoretken, mutta kevätvesi uitti Mirkun kotiin. Koiratkin olivat käyneet osilla.

5. Viideltä Riitta odotti Anttia lihasopalle. Yhdeltätoista hän varustautui leipäveitsellä. Kahdelta ovella oli vaisu poliisi.

Tai sitten ei

6. Otto epäili että kaverin lappusessa venäjän alkeita oli vikaa. Vongatessa Pietarin ilotytöt hihittivät ja jatkoivat matkaa.

7. Urmas oli mieluummin ilman kuin yritti ja saisi kuitenkin pakit unelmiensa naiselta. Nainen kehtasi itkeä vasta kotona.

8. Firmassa Urmas oli kuulu sitruunanaama. Vaimo vakuutti, että kotioloissa hän oli enemmän vihannes kuin hedelmä.

Kukin järkensä mukaan

9. Urhon mielestä sivarien, homojen ja kettutyttöjen paikka oli saunan takana. Myöhemmin lapset aiheuttivat saröjä kantaan.

10. Veeti ymmärsi lehdestä, että kurpitsa auttaa kun eturauhanen vaivaa miestä. Sitä hän ei ymmärtänyt, miten sen saisi sisään.

11. Veeti luki, että rokotus on pahasta. Totta sen täytyi olla. Seitsemänkymmenen vuoden takainen piikki jo vähän kolotti.

12. Ari ei käsittänyt, miten paapuuri voi olla välillä idässä, välillä lännessä. Lopulta Ismo paljasti, että meri kääntyi öisin.

Eläinsatuja

13. Kuun laskettua ahmanainen kieriskeli Vuotjärven rantapajukossa. Partaveden haju piti saada pois ennen paluuta pentujen luo.

14. Hirvi pysytteli visusti omalla puolella ihmisaitaa. Se tiesi, että toisin kuin hirvet, autot olivat hyvin arvaamattomia.

15. Pauliina kasvatti kellarissa petoja. Öisin ne hiipivät salaisiin orgioihin lähiön makuuhuoneisiin. Lapset rakastivat niitä.

Työn iloja

16. Lyydian talkoohernesoppa oli päräyttävä kokemus, varsinkin Lyydian sahdin kanssa. Kattotalkoissa tuuli sentään vei enimmät.

17. Puoli viisi perjantaina Pete sai flown päälle lennonjohdon konesalissa. Hän ei vielä tiennyt, että hän pääsisi uutisiin.

18. Tuomo ei tuottanut kuin testosteronia. Silläkin pääsi johtokuntaan, kun pääjohtajan yksinäinen rouva sanoi painavan sanan.

Thank you for the music

19. Niilo käytti kaikkea mitä sai. Siitä mielen lihamylly jauhoi musiikkia, joka nosti palan karuimmankin körmyn kurkkuun.

20. Lyytin ulkomusiikilliset avut olivat mittavat. Kun kaikki 200 kiloa vyöryivät levy-yhtiöön, Topi Kärkikin olisi kuunnellut.

Syrjäkylillä

21. Ei kylällä ketään asunut. Katri joskus könysi karkuun palvelutalosta, mutta hänkään ei löytänyt lepikoitunutta tienpohjaa.

22. Kaarlo rakasti vaimojaan, vaikka viina teetti tyhmyyksiä. Pyhäpuku päällä hän pystytti kuudennen ristin Hirvinevan laitaan.

Vanhassa vara

23. Mari oli ajanut kuplalla 40 vuotta. Ei sitä kehdannut myydä. Ratissa oli sormiurat ja penkissä persauksen muotoinen kuoppa.

24. Nykyaika ihan suhisi Maurin korvissa. Elämänsä ensimmäisessä twiitissä hän söi makaroonia. Mahtoivat miljoonat mykistyä.

Mainokset
Kategoria(t): off topic, omat tuotokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.