Off topic: Lyhyestä ei niin kaunis 5

Veli Holopainen

OTETAANPA jälleen pieni valikoima kirjoittelemiani twitternovelleja. Japani-aiheista tekstiä haluavat hypätkööt tämän postauksen yli.

Twitternovellin ideahan on mahtua Twitterin sallimaan 140 merkkiin. Itse olen päätynyt vielä hieman lyhyempään formaattiin, jossa yhteen twiittaukseen sijoitetaan tarinan lisäksi vielä tagi #twitternovellit. Aikaisempia tekstejäni on julki täällä, täällä, täällä ja täällä.

Varoituksen sana: Osa näistä teksteistä on varsin synkkiä. Kaikki twitternovellit on aiemmin julkaistu Twitterissä.

Vähän ennen

1. Ei Leevistä enää ollut lämmittämään mörskää. Jokin löi yhdeksää, kun hän viilsi ranteen. Siististi, oikealla partaveitsellä.

2. Pelattuaan kuusi kierrosta venäläistä rulettia Pasi oli varma kuolemattomuudestaan. Kasitiellä rekka ei ollut samaa mieltä.

3. Viimeisenä toimenaan Alma kasteli huolella kukkaset. Punainen pelakuu sinnitteli viisi viikkoa pidempään kuin emäntänsä.

Nauru pidentää

4. Selma-muorilla oli rähjä kilometrin verran Anna-Marin haarasta. Hampaaton nauru kaikui hirsissä vielä vuosia muorin mentyä.

5. Vanha ruttuturpa Veeti inhosi ilonpitoa. Hän hymyili viimeksi vuonna -35 veljensä häissä, kun sulho oksensi anopin syliin.

6. Ainiaax Boys soitti yksinomaan tasaisen tappavaa rokkia. Kuopan reunoilla se ravisti, mutta mullan alla jäärät virnuilivat.

Internetsien äärellä

7. Luokkatoverin valeprofiili teki arjesta helvetin. Naakkaparvi eli pitkään koulun ullakolle ripustautuneesta Marista.

8. Sepe joutui syömään salasanansa. Siivous läheni uhkaavasti tietokonetta, eikä kaikki naamakirjassa ollut Safe-For-Marriage.

Eläimellistä menoa

9. Norsu marssi kärsä suorana Borsalino-kauppaan. Se oli aito eurooppalainen herraselefantti, joka tarvitsi hatun numeroa 600.

10. Kissanvessan kassalla passissa pussipäästäinen napsi kastanjoita. Kissat vastustivat taksaa, mutta päästäinen piti hintansa.

11. Neljä korpinpoikaa keekoilee tiellä Ranualla. Repen rippeitä siinä on tarjolla, kun maanantai-illan kiire loppui kesken.

12. Mursu arvosti sivistynyttä keskustelua kaalinpäistä ja kuninkaista. Osterit olisivat mieluummin jatkaneet elämää pohjalla.

Mainio matkaopas

13. Suattaa olla vaekka kolomas huara oekeelle, neuvoi nilsiäläinen. Matias lähti neljännestä vasemmalle ja oli oitis perillä.

14. Matiaksen Tomtom ei ehkä ollut of Finland. Se eksyi kolmesti Lahden ja Jyväskylän välillä. Rakkine sai lentää Lemmenjokeen.

15. Maukka muutti Marokkoon välttyäkseen astevaihtelulta. Hän näki siitä painajaisia vielä kolmekymmentä vuotta koulun jälkeen.

Kuningas ja alkoholi

16. Kuningas Juhana Mauton ratsasti nuppi turvoksissa Kanaalin yli. Aamulla hän ei enää muistanut, miten se oli mahdollista.

17. Kun Ulla varovasti raotti silmiään, Urho näytti homeiselta croisantilta. Ei voinut käsittää, mikä hänessä viehätti illalla.

18. Viimeiset Savon viinat väänsivät Uljaksen itsetunnon pahasti yläoikealle. Maikki korjasi kurssin kätevästi kokkiveitsellä.

19. Auli ei aivan arvostanut Arvin parittelukäyttäytymistä. Päissään se kiekui komeasti – mutta unohti kenelle sai pörhistellä.

Perhe on

20. Ainoa muisto isoäidistä oli peukalo, jonka lahtariveijari pilanpäiten ampui irti. Peetu vihasi yhä nimetöntä isoisäänsä.

21. Arvi ja Ivar eivät tienneet, kumpi oli elossa. Erotuksen jälkeen jomman kumman jäännökset oli haudattu helteiseen pihaan.

Rakkautta kai

22. Pauli piirsi itse paitaansa kirkkovenelaivueen. Hän oli hyvin närkästynyt, kun se ei tuottanut pesää Peltolammin Saluunassa.

23. Rupukumppanista Leevi löysi heti tusinan varteenotettavia tarjokkaita. Eliittikumppanien rinnalla he olivat ihan ihmisiä.

24. Matiaksen ”rakasta ennen” -päivämäärä oli mennyt jo pahasti umpeen. Onneksi Ritu piti sitä enemmänkin vain suosituksena.

25. Aamuyön tunteina tunnen minäkin. Aamulehden tullessa tulen minäkin. Aamutähden sammuessa sammun minäkin.

Kategoria(t): off topic, omat tuotokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.