Off topic: Lyhyestä ei niin kaunis 6

Veli Holopainen

TÄSSÄ jälleen pieni valikoima itse kirjoittamiani twitternovelleja. Niillä ei ole mitään yhteyttä blogin pääaiheisiin, mangaan ja Japaniin.

Twitternovellihan on kaunokirjallinen tuote, joka mahtuu yhteen twiittiin. Nämä mahtuvat siihen ihan reilusti, sillä tekstin lisäksi 140 merkkiin mahtuu melkein aina vielä hashtag #twitternovellit.

Pientä editointia lukuunottamatta kaikki tekstit on aiemmin julkaistu Facebookissa ja/tai Twitterissä. Aiempia twitternovellejani löydät halutessasi vaikkapa klikkaamalla blogin kategoriaa Omat tuotokset tai hakemalla sanalla ”lyhyestä”.

Oma palanen rakkautta

1. Esko rämpsäytti kumiolkaimensa Elman näpeille, kun tyttö pyrki liian lähelle. Pari sahtia myöhemmin kadutti niin peevelisti.

2. Selvännäkijä Amalia ei nähnyt Aatun tuloa, sillä Aatu oli ottanut rohkaisua. Viikon päästä juotiin silti kihlajaiskaffit.

Iltalypsyn aikaan

3. Eetun elämä oli yhtä pitkää väliaikatarjoilua. Ensimmäinen näytös meni aikaa sitten, eikä toista ollut luvassa.

4. Ei ennen iltalypsyä, eikä lasten maatepanoa, Eeva päätti. Kun se oli puoliltaöinkin tekemättä, viimeinen lypsy siirtyi taas.

Isät ja tyttäret

5. Elsa aivastaa kerran, kaksi, kolme. Hän seisahtuu räntäsateeseen; kääntyy kotiovelta kun kuulee isäpuolen juopuneen naurun.

6. Urmas polki kaasua ehtiäkseen yli ennen toisten vihreää. Silmä ei osunut tyttöön, joka liittyi risteyksen haamujen parveen.

7. Erkka tunsi kuinka Elsa säpsähti inhosta joka kosketuksella. Hän päätti sujauttaa tytöllekin jotain papalle jo maksetun ohi.

Soihdut sammuu

8. Lokakuinen pakkasyö kääriytyi ympärille kuin äidinmaidonhajuinen täkki. Arska oikaisi Snellmaninpuiston penkille ja odotti.

9. Viisi yli puolenyön Meeri kiersi osaston ja painoi hellästi jokaisen silmät kiinni. Iltateen myötä kärsimys oli ohi.

10. Eeli tukehtui hymyillen Eevan valtavien tissien väliin. Se oli tuhat kertaa kauniimpaa kuin kituminen sädehoitojen kanssa.

11. Miran tyyny tuoksui kielolta Matiaksen kasvoilla. Vain muutaman sekunnin Matias ehti tajuta, että henki ei enää kulkenut.

Se oli siinä sitten

12. Ari palasi tielle ja ripsi lumet toppahousujen lahkeista. Hän tarkisti vielä, että Aino ei yhtään pilkottanut kuusten takaa.

13. Kaunis mies makasi selällään lumihangessa. Nenästä noruva veri tuoksui hurmaavalta, mutta sudet lähestyivät silti varovasti.

14. Matias kipaisi Siwasta juoksukaljat ja uuvutti vartijan kuudennessa kerroksessa. Matiaksen sydänhieronta ei enää auttanut.

15. Leevi lemusi kuopattuaan kolme sianraatoa tunkion taa. Poliisi kyseli jotain akasta ja kaksosista, mutta niistä Leevi ei tiennyt.

Rahamiehiä

16. Veroparasiitti vei rahansa veroparatiisiin. Veronmaksajien hospitaali kelpasi kuitenkin, kun maha repesi ja maksa poksahti.

17. Erkka totisesti arvosti aitoa tavaraa. Hän ei ehkä olisi myynyt äitiään rahasta, mutta bratwurstista kaupat syntyivät heti.

Ja muuten vaan mahtavia

18. Koneessa Matias tahtoi isoon ääneen pois mustan tohtorin vierestä. Katonrajassa punasteli isoisän haamu – sattumoisin bantu.

19. Reino rojahti rähmälleen kynnyksen yli. Hän mietti kaikkia niitä hiiriä, jotka aina katsoivat maailmaa siitä näkökulmasta.

20. Urpo hyväksyi kyllä olevansa ameeba ja analfabeetti, mutta ei sentään bulvaani. Ei kapteeniltakaan kaikkea tarvinnut sietää.

21. Urmas on sanansa mittainen mies. Ja se sana on ”ei”.

Hölyä ja pölyä

22. Pihalle eksynyt otus sirkutti, hotki talipalloja ja käytti liki kaksimetrisiä Suomi-verkkareita. Se taisi olla ginitiainen.

23. Hölynpölytykillään Heimo kaatoi homeopaatteja kuin heinää. Jälkitauteja ei jäänyt, ja rekyylikin laimeni miljoonasosaan.

24. Terminologia ei ollut Matiaksen vahva laji. ’Työ norjat Zorron yöstä nouskaa’ kelpasi kuitenkin avarakatseisille tovereille.

25. Babayagan papaijatarha keskellä Siperiaa tuotti pelkkää kanankoipea. No sitähän muori tarvitsikin, mitäs etelän hetelmistä.

 

Mainokset
Kategoria(t): off topic, omat tuotokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.