Odotettavissa vuonna 2014

Moyoco Anno: Insufficient Direction

Moyoco Anno: Insufficient Direction

TÄSSÄ poimintoja kevätpuoliskolla 2014 englanniksi tulevista uusista mangoista. Mitään kovin suurta ei ole tiedossa, mutta monenlaista kivaa kuitenkin.

Verticalilta on luvassa helmikuussa melko varmasti mielenkiintoinen tapaus: Moyoco Annon manga Insufficient Direction (Kantoku fuyuki todoki). Omaelämäkerrallinen komedia kertoo mangataiteilijan elämästä yhdessä ohjaaja Hideaki Annon kanssa.

Fantagraphics julkaisee laadukkaan mangan sarjassaan helmikuussa Inio Asanon kauhutarinan Nijigahara Holograph (Nijigahara horogurafu). Viz Media on aiemmin julkaissut englanniksi Asanon teokset Solanin ja What a Wonderful World, joiden perusteella Asanon teoksesta voi odottaa aika paljon. Comic Book Resources on julkaissut näytesivuja Nijigahara Holographista.

Jiro Taniguchi: Furari

Jiro Taniguchi: Furari

FANFARE and Ponent Monilta on luvassa pari Jiro Taniguchin mangaa maaliskuussa. Vaellustarina Furari tapahtuu vanhassa Edossa. Manga perustuu ensimmäisen nykyaikaisen Japanin kartan laatineen Tadataka Inōn (1745-1818) elämään.

Vaellustarina ja mono no awaren klassikko on myös Taniguchin The Walking Man (Aruku hito), joka kymmenen vuoden jälkeen saa nyt uuden englanninkielisen laitoksen.

Drawn & Quarterly jatkaa Shigeru Mizukin massiivista Japanin nykyhistoriaa. Mangasarjasta Showa ilmestyi viime syksynä ensimmäinen osa 1926-1939. Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva toinen osa Showa 1939-1944 on luvassa toukokuussa 2014. Zack Davisson kääntää englanniksi upeaa sarjaa, johon on tulossa yhteensä neljä osaa.

Yen Pressiltä on tulossa englanniksi maaliskuussa Mamoru Hosodan animaatioelokuvaan perustuva manga Wolf Children: Ame & Yuki (Ookamikodomo no Ame to Yuki). Hosodan käsikirjoittaman mangaversion on kuvittanut .

Naoshi Komi: Nisekoi

Naoshi Komi: Nisekoi

VIZ MEDIA lupaa alkuvuodesta muutamia mukavia uutuuksia. Naoshi Komin romanttinen komedia Nisekoi alkaa tammikuussa. Toinen osa on luvassa maaliskuussa ja kolmas toukokuussa.

Vizin julkaisema Koshken (Koosuke) manga Gangsta lähtee liikkeelle maaliskuussa. Synkässä Ergastulumin kaupungissa Nic ja Worick hoitavat hommat jotka ovat liian likaisia kenellekään muulle. Toinen osa tulee toukokuussa ja kolmas elokuussa.

Huhtikuussa alkaa Arina Tanemuran sarja Phantom Thief Jeanne (Kamikaze kaitō Jannu). Viz Media ryhtyy myös kevättalvella julkaisemaan uudestaan TokyoPopilta kesken jäänyttä Jinsei Kataokan ja Kazuma Kondoun mangaa Deadman Wonderland. TokyoPop ehti julkaista viisi osaa kolmestatoista, mutta Viz Media aloittaa jälleen alusta.

Nakaba Suzuki:  The Seven Deadly Sins

Nakaba Suzuki: The Seven Deadly Sins

KODANSHA Comicsin kevään 2014 kiinnostavin englanninkielinen uutuus taitaa olla Ken Akamatsun UQ Holder (Yuu kyuu hoorudaa). Sarja sijoittuu samaan maailmaan jossa suosittu teinimaagikomedia Mahou sensei Negima tapahtui, ja päähenkilö on Negiman lapsenlapsi Touta. Ensimmäinen osa julkaistaan maaliskuussa.

Mahdollisesti kiinnostava uutuus Kodanshalta on myös Nakaba Suzukin keskiaikaisessa Eurooppassa tapahtuva sarja The Seven Deadly Sins (Nanatsu no taizai). Japanissa kuudenteen pokkariin ehtinyt manga alkaa englanniksi maaliskuussa.

Kodansha julkaisee myös pari oheissarjaa, jotka liittyvät Isayama Hajimen suosittuun Attack on Titaniin. Ne ovat Attack on Titan: Before the Fall ja Attack on Titan: Junior High. Hiro Mashimalta on toukokuussa tulossa sarja Monster Soul (Monsutaa souru).

Seven Seas tuo englanniksi muutamia Strike Witches -tuoteperheen mangoja. Kaksiosainen Yuki Tanakan manga Strike Witches: Maidens in the Sky (Strike Witches: Tenkū no otome-tachi) julkaistaan helmikuussa ja huhtikuussa. Myös kaksiosainen 1937 Fuso Sea Incident alkaa elokuussa. Yksiosainen The Sky That Connects Us on luvassa kesäkuussa.

 

Kategoria(t): uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.