Offtopic: Lyhyestä ei niin kaunis 7

 

Veli Holopainen

TAAS laitan ihmisten kiusaksi annoksen omatekoisia twitternovelleja. Niillä ei ole mitään tekemistä blogini pääaiheen japanilaisen sarjakuvan kanssa.

Kuten nimikin sanoo, twitternovelli on tarina jonka pitää mahtua yhteen twiittaukseen eli 140 merkkiin. Sen voi halutessaan merkitä hashtagilla #twitternovellit.

Edellinen erä samaa tavaraa löytyy täältä. Lisää saa klikkaamalla blogin kategoriaa Omat tuotokset.

Kaikki nämä lyhyenlännät novellit on aiemmin julkaistu Twitterissä ja/tai Facebookissa. Joitakin on hieman muokattu sen jälkeen.

Rehellisyys se vasta periikin

1. Maurin mielestä hyvä mainos oli rehellinen. Hänen hammasharjojensa ’vallankumouksellinen nonsense-teknologia’ myi miljoonia.

2. Paavon pikavippifirman toiminta perustui rehellisyyteen. ’Toiset tekevät hämäriä sopimuksia – me kusemme suoraan silmään!’

3. Herkko sai kykyjään vastaavaa työtä kunnanviraston H. Moilasena. Hän se aina lopulta vastasi asiakkaille, että ’ei aavistustakaan’.

Aikuisten paras tavara

4. Alman karhunkarvaisia kankimuhveja meni niin kylänmiehille kuin turisteillekin. Oikeasti ne oli tehty mummon vasikkaturkista.

5. Antero tunsi vihdoin saavansa oikeanlaista huomiota. Haaroväliin ripustetut karvanopat ohjasivat vängällä puheet hyvään suuntaan.

Veli Holopainen

Tuokaa juomaa

6. Joka päivä viiden aikaan Adele keitti hirviöille teetä. Noiden herttaisten olentojen öisistä retkistä hän ei halunnut puhua.

7. Erkka antoi ponusta bonusta. Litran ostaja sai päälle läkkipeltivarpusen. Kanisterin haluava sai tyytyä kristallilaseihin.

8. Juoppo suntio oli taas tyhjentänyt viinikaapin jouluksi. Rovasti pinnisteli ettei kiroaisi. Olisi hän edes osille tahtonut.

Perinneruoka maistuu

9. Sanoivat Kaken kuppilan bravuuria betoniporsaaksi. Oli se lihasta tehty, mutta se tuntui betonilta ja maistui sementiltä.

10. Lapset meinasivat äkistä lanttukukosta. Alma ei ottanut sitä henkilökohtaisesti mutta huolehti maistumisesta leipälapiolla.

11. Periferian Pitseriassa ei pöytiin tarjoiltu, mutta sentään pöydän alle. Eetun sekarotuinen sai tosin tyytyä hanaveteen.

Murojen kertomaa

12. Tiina löysi kesällisestä muropaketista pienen enkelin. Ensin vain vähän väänsi vatsasta, mutta pian enkeli vei Tiinan pois.

13. Raimo sanoi sitä Muroelmaksi. Kuusisataa liuskaa heksametriä riisimuroista ei kuitenkaan vakuuttanut kustannustoimittajaa.

Edesmenneitä tikulla silmään

14. Joka kolhun jälkeen Alvari painoi lipan vähän syvemmälle. Pikkusiskokin tajusi vasta kun jäi yksin valkoisine liljoineen.

15. Anselmi ei ollenkaan uskonut ihmissyöjärottiin. Hän kyllä muutti sittemmin mieltään, mutta ehkä noin minuutin liian myöhään.

16. Laurilta karkasi neljän litran verran elämää. Ei sitä kukaan merkille pannut, ei edes aurakuski aamulla.

17. Lisko paistatteli kevätauringossa Erkin sarkanutun päällä ja napsi laiskasti raatokärpäsiä. Haavoista nousi herkkua tuhatmäärin.

Veli Holopainen

Alati matkalla

18. Miljoona vuotta matkalla, valonsäde uuvahti juuri ennen Linnunrataa. Tyhjässä kukaan ei kuullut pienenpientä poksahdusta.

Taidetta käsillä

19. Kauno sai ylistäviä kritiikkejä vuosi vuodelta eläytyvämmästä työskentelystä. Sitten kapellimestarin parkinson huomattiin.

20. Hilpeä hilparityttö Hillevi katkoi kauloja kuusi kruunua krossilta. Pettynyt pennitön pyövelikunta heti hirtätti hänet.

Kuka (piru) keksi rakkauden

21. Teron mediaseksikäs lumisaurus oli saanut jo kolme kuvaa pohjoisen paikallislehtiin. Tiina sulaisi esiin vasta keväämmällä.

22. Tauno löyhkäsi liikaa lotratulle Mennenille ja oudolle hajuvedelle. Tiina ei tykännyt vaan upotti toisenkin leipäveitsen.

23. Kädet vapisivat enää vähän, kun Tarmo kotiutui salmen jäältä. Märät lahkeet painoivat, mutta Tarmo oli nyt vapaa mies.

24. Aatu seisoi kaulaa myöten hyytävässä vedessä ja kuvitteli, miltä se tuntuisi keuhkoissa. Alman ei tarvinnut enää kuvitella.

English Is Definitely Shorter

25. Sam fell in love. He survived with just one broken ankle.

Mainokset
Kategoria(t): off topic, omat tuotokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.