Mitä kaikkea manga onkaan

Kuva: Ji-Elle / Wikimedia Commons

Taidemaalari Ismaïla Manga, Senegal. (Kuva: Ji-Elle / Wikimedia Commons)

KUN kuulen sanan manga, minä yleensä ajattelen japanilaista sarjakuvaa. Pienellä googletuksella löytyy kuitenkin monenlaista muutakin mangaa. Tässä esimerkkejä.

MANGA on ihmisiä.

Ismaïla Manga on senegalilainen kuvataiteilija, joka on syntynyt vuonna 1957. Hän on opiskellut taidetta paitsi Afrikassa myös Kanadassa.

Franck Manga Guela on jalkapalloilija, joka on syntynyt Côte d’Ivoiressaa (Norsunluurannikko) Afrikassa vuonna 1986. Vuodesta 2006 lähtien hän on pelannut eurooppalaisissa joukkueissa – Kreikassa, Kroatiassa ja Saksassa.

Maninder Manga on punjabinkielinen laulaja Intiassa.

MANGA on eläimiä.

Manga on yökkösiin kuuluva perhossuku, jonka lajeja elää ainakin itäisessä Afrikassa. Sukuun kuuluvat Manga basilinea, Manga belophora, Manga bisignata, Manga melanodonta ja Manga nubifera.

MANGA on musiikkia.

Turkkilainen rock-yhtye maNga perustettiin Ankarassa vuonna 2001. Manga yhdistelee anatolialaista perinnettä elektroniseen musiikkiin. Yhtye edusti Turkkia vuoden 2010 euroviisuissa kappaleella We Could Be the Same.

MANGA on paikkoja.

Afrikkalaisen Burkina Fason Zoundwéogon provinssin pääkaupunki on nimeltään Manga. Kaupungissa on noin 14 000 asukasta. Myös Souroun provinssissa on Manga, mutta siinä on vain kuutisensataa asukasta.

Etelä-Amerikassa Brasilian Minas Geraisissa on ilmeisesti maailman suurin Manga. Köyhässä kunnassa on lähes 20 000 ihmistä ja yli 50 000 nautaa.

La Manga eli La Manga del Mar Menor on 22 kilometrin mittainen hiekkasärkkä Espanjan Murciassa. Särkkä erottaa Mar Menorin laguunin Välimerestä.

Myös Kongon demokraattisessa tasavallassa keskellä Afrikkaa on Manga. Se on yksi Loekan piirin kymmenestä hallintoalueesta Bumban maakunnassa.

MANGA on kieliä.

Espanjan kielessä manga tarkoittaa hihaa ja muita hihamaisia kohteita, kuten paloletkua tai sihtiä. Manga de agua on lyhyt sadekuuro. Sukulaiskielessä portugalissa manga merkitsee myös mango-hedelmää.

Maorin kielessä manga tarkoittaa joen haaraa tai puroa. Te Manga Māori on Uuden Seelannin Eastern Institute of Technologyn maorin kielen koulutuskeskus.

MANGA on elokuvia.

Amarelo Manga (”Mangonkeltainen”) on brasilialainen elokuva vuodelta 2002. Sen ohjasi Cláudio Assis. Vuoden parhaaksi elokuvaksi Brasiliassa valittu teos kertoo ihmiskohtaloita recifeläisessä baarissa.

Manga Gujjar on punjabinkielinen elokuva Pakistanista vuodelta 2007.

MANGA on yrityksiä.

Manga LNG on Outokummun, Ruukin, Gasumin ja EPV Energyn yhteinen kehitysyhtiö, joka valmistelee nestekaasun tuontiterminaalin rakentamista Tornioon. Investointipäätös on määrä tehdä tänä vuonna ja terminaalin pitäisi valmistua 2017.

Lähelle osuu myös esimerkiksi ranskalainen televisiokanava Mangas. Mutta sen nimi tuleekin sitten (vaikka virheellisesti) japanilaisesta mangasta, sillä kanava näyttää animea. Samaan sarjaan kuuluu animea levittävä Manga Entertainment, joka on osa Startz Media -yhtymää.

Mainokset
Kategoria(t): off topic. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mitä kaikkea manga onkaan

  1. Hirame sanoo:

    Tämä oli hauska 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s