Off topic: Lyhyestä ei niin kaunis 9

Veli Holopainen

TARJOTAAN jälleen pieni erä omatekoisia twitternovelleja. Ne eivät liity mitenkään blogin varsinaiseen aiheeseen, joten ne voi halutessaan jättää väliin.

Twitternovellithan ovat lyhyitä kertomuksia, jotka mahtuvat yhteen twiittiin. Omiani voi lukea lisää tämän blogin Omat tuotokset -kategoriasta. Twitteristä ne löytyvät hashtagilla #twitternovellit.

Elämä hymyilee

1. Alma loikki kannokossa kuin nuori hirvi, vaikka mittarissa oli kahdeksankymmentä ja rapiat. Korvasienet sen saivat aikaan.

2. Mauno oli vanha ruttuturpa. Hän hymyili korkeintaan vahingonilosta, silloinkin vain sisäänpäin ja sinnekin aika vinoon.

3. Kylällä oli kaikki mitä Mauno ikinä tarvitsi. Oli Kela, Alko, putka, hautaustoimisto. Ja bonuksena pajatso kioskin nurkassa.

4. Alma makasi kalttaamon lattialla, yritti saada henkeä. Sika juoksi jossain kilometrin päässä ja vinkui, vinkui ja juoksi.

Tekniikan ihmeitä

5. Kovan päivän iltana Jaakon keksimä sukkamehumaija saattoi tuottaa puolikin litraa parilta.

6. Jaakon kehittämä Factacid oli tehokas lääke arjen ahdistukseen. Yksi suihkaus riitti hävittämään päästä kaikki tosiasiat.

7. Jos Jaakko pääsisi eduskuntaan, hän kumoaisi painovoimalain. Kohtuuton oli voima, joka kiskoi maanantaisin sängynpohjalle.

Veli Holopainen

Rehellinen mies

8. Nälissään Jaakko sulloi halvinta reikäleipää tuulitakin povelle. Kyläkauppias yritti parhaansa mukaan olla kuin ei näkisi.

9. Oikeasti Jaakko tykkäsi poliiseista, vaikkei kehdannut sanoa. Kuka muu häntäkään olisi koskaan aamuyöstä korjannut talteen?

Kevättä rukkasessa

10. Matias hämmensi hernesoppaa puulusikalla. Rääsäsi rukkaseen ja nakkasi tuotoksen hangelle. Aurinko tirkisti nuotion takaa.

11. Matias nojasi kevätauringossa lahonharmaaseen ladonseinään ja haaveili rommipullosta. Edes kelkkojen pärinä ei ärsyttänyt.

Terveyden avaimet

12. Ruuna hörähteli tyytyväisenä, kun Matias lappoi apetta ruuheen. Sitä eivät kiinnostaneet kolme sormea olkisilppurin alla.

13. Kyläsepän takoma kymmenen tuuman naula otsassaan Matias käveli peninkulman kunnanlääkärille. Mitä mokomaan kyytiä vaivaamaan.

14. Rintaa poltti. Teki mieli sanoa enemmänkin, mutta Matias päästi vain äänettömän ärräpään. Päivystys oli kiinni maanantaihin.

Veli Holopainen

Kierros vielä

15. Taunon karkeat sormikarvat harottivat ympäriinsä tuopinkorvasta. Tuhti mallasjuoma ja savuinen viski kutkuttivat jo nenässä.

16. Kolme olutta myöhemmin Tauno ei vielä ollut oikein hereillä mutta ymmärsi jo puhetta. Ainakin ’Koskenkorva Rööki Nainen’.

17. Vähän ennen puoltayötä Tauno tunsi muuttuneensa viraaliseksi. Hän oksensi yhtä aikaa kaikissa kulmabaarin vessan kopeissa.

18. Tuhannen päissään Tauno turrasi tulipunaisella Tunturilla kylänraittia. Poliisi poimi molemmat korkealta pajupuskasta.

19. Tauno oli todellinen juomakunnan kruunu. Juoppo, laiska, likainen ja ruokkoamaton. Ja päälle päätteeksi hirressä.

Muodon vuoksi

20. Mimmi oli hyvin hyllyväinen rouvashenkilö. Hän keräsi runsaasti ihailevia silmäyksiä lähiön lenkkipoluilla.

21. Vaivihkaa Matias kyseli appiukolta, voisiko Elsan palauttaa. Kovin oli osoittautunut pahasuiseksi, ja haisikin aamuisin.

Veli Holopainen

Viimeistä viedään

22. Maunon hiilijalanjäljet ulottuivat umpihangessakin Syvärin ympäri. Mutta tenttujalanjäljet ne vasta isot ja rumat olivat.

23. Raihnainen ruumis oli hädin tuskin hengissä, mutta Maunon mieli oli vieläkin kirkas kuin kevättalvinen räntätuisku.

24. Mauno ei ollut kovin huolissaan, kun henki muutti eri osoitteeseen kuin ruumis. Olivat ne vaellelleet omia teitään ennenkin.

25. Mauno heitti halvan ja haisevan henkensä puhelinpylvään juurelle. Matias hiljentyi hetken, poimi talteen viskipullon jämät.

Kategoria(t): off topic, omat tuotokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.