Lyhyestä ei niin kaunis 13

LAITANPA kiusalla taas erän omatekoisia twitternovelleja. Ne ovat lyhyitä ja keskeneräisiä tarinoita tosielämän laitamilta.

Sitten viimenäkemän twitternovellin laajuus on muuttunut, kun Twitter kaksinkertaisti sallitun tekstin pituuden. Se saattaa näkyä yksityiskohtaisena kerrontana, mutta myös turhana venyttelynä.

Kaikki nämä tarinat on aiemmin julkaistu Twitterissä ja/tai Facebookissa.

Vähäsanaista väkeä

1. Lihakaupan takaovella Matias myi edullisesti kaikenlaista pientä. Kelloja, sormuksia, kultahampaita ja sen sellaista.

2. Amalian kuopus ei ollut varsinainen moottoriturpa, mutta sopivasti voideltuna hän sai ulos kolmekin sanaa samana päivänä.

3. Kevätrospuuton aikaan Maunon mökille pääsivät vain liejuryömijät. Ja nekin saattoivat olla kiljutonkan huurujen tuotetta.

4. Kolmen tunnin unien jälkeen Urho oli kuin uusi mies: uupunut, pahantuulinen ja pirun ilkeä.

Rosoja rakkaudessa, rakkautta rosoissa

5. Nainen nyökkäsi ylhäisesti pariskunnalle ja purjehti ulos baarista. Kadulla tulivat kyyneleet.

6. Kaikki mitä Maurin entisestä elämästä oli jäljellä mahtui kalanperkeiltä haisevaan juuttisäkkiin. Rakkautta siellä ei ollut.

7. Matias kehitteli fantastisia faabeleita viikonlopun kulusta. Ei Mari hennonut vihoitella niin hyvien naurujen päälle.

8. Ranta tuoksui mädälle levälle ja Matias yölliselle viskille. Maria yökötti kumpikin, mutta parempaakaan ei ollut tarjolla.

9. Matias luuli tuntevansa Marin, mutta leipäveistä selkään hän ei osannut odottaa. Puukon ehkä, mutta että paras leipäveitsi.

Sanoi että terve vaan

10. Ilmari istui Kalajoen rannassa ja nakkeli sormiaan syyslämpimään mereen. Ne ryömivät takaisin hienon hiekkakuoren peitossa.

11. Aamuyön hiljaisina tunteina Kuolema kävi kopauttamassa Maurin olkapäätä. Ihan vain ystävällisesti muistuttaakseen, että ainakaan hän ei ollut unohtanut kauan sitten sovittua tapaamista.

12. Vimmaisesti mummo polki Singeristä irti tikinrippeitä. Pellavapaidan oli valmistuttava ennen kuin kummastakaan aika jättää.

13. Partaalta kurun pohjalle oli pirun pitkä matka. Siinä ehti miettiä moneen kertaan, oliko rakkaus sittenkään sen väärti.

14. Kesken kiihkeimpien kyntöjen Aleksin pumppu leikkasi kiinni. Mies pantiin turpeeseen, eikä hevosestakaan enää työhön ollut.

Lehmällisen leveä leipä

15. Ruma naama oli Maurin toiseksi paras suoja sukupuolitauteja vastaan. Paras oli perstaskussa repsottava tyhjä lompakko, joka haisi melkein yhtä pahalle kuin Mauri.

16. Mauri oli melkein varma, että kaulaa myöten lietekaivossa olisi ollut helpompi hengittää, jos pää olisi ollut ylöspäin. Vannomaan hän ei rohjennut mennä, sillä äiti oli suhtautunut hyvin kiivaasti vannomiseen yleensä ja Maurilta erityisesti.

17. Mauri ei ollut aivan varma, oliko hänellä AIV, HIV vai GIF. Joka tapauksessa hän aikoi esitellä sen näyttävästi kaikissa kanavissa.

18. Hiski huokasi perkeleen, kun kuiva pettu ei mennyt alas. Jos Hiski olisi uskonut johonkin, hän olisi ehkä nähnyt enkelin.

Syrjäkylän syrjässä kiinni

19. Eetun seinäkello oli jäänyt ajastaan jälkeen. Ei vienyt sepälle, kun se sentään jotain löi. Ja näkihän yön tulon ikkunasta.

20. Kehnossa valossa Noora yritti tihrustaa Kainuun Sanomien otsikoita, mutta kaihilta ei nähnyt. Niilo tuijotti ulos, josko joku kulkisi.

21. Ikkunalla pelakuun vieressä Asa rohisi Mikkihiirtä merihädässä. Santeri sytytti Saimaan hellasta lastulla, jätti lastun palamaan. Sihtasi lunttupyssyn kitarisoihinsa.

22. Santun karvareuhka kukki kaikista saumoista, mutta oli se vielä lämpimämpi kuin ilman. Mies toivoi ja pelkäsi vanhan toverin uupuvan ennen pakkasia. Saisi siitä rukkaset.

 

Joulu tulee jos on tullakseen

23. Kun ei pappia yhyttänyt Mauri ripittäytyi Joulupukille. Valitettavasti parran takana oli vaimon veli, jolla ei ollut vaitiolovelvollisuutta.

23. Kun lapset olivat jo maailmalla ja Elisa vielä lypsyllä, Mauri hiipi perunakellariin. Hän kaivoi Ardbegin rosamundien alta, narautti ja maistoi, korkillisen vain. Ihan kuin joulu!

25. Jouluyönä Mauri kuhnehti perunakellarissa kuudennelle tunnille. Ardbeg vajui vain sentin verran, mutta mieli laukkasi taas kaikki nuoruuden niityt. Tippa jurotti silmäkulmassa.

Kategoria(t): omat tuotokset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.