Pieni olento, Kuolema ja elämän Kevät

TÄSSÄ yhteen koottuina twitternovellit pienen olennon ja Kuoleman ystävyydestä. Kaikki on aiemmin tänä keväänä julkaistuTwitterissä hashtagilla #twitternovellit. Huomaa, että lyhyet tarinat ovat erillisiä, eivätkä ne välttämättä muodosta jatkumoa.

Kuolema istui vaahteran kannolla ja kuunteli puron pauhinaa. Ajatukset harhailivat enimmäkseen elämän puolella. Kuolema rakasti Kevättä.

Kuolema nauroi. Ei kolkosti, vaan iloisesti helisten kuin tunturipuro. Kevätsade oli herättänyt ensimmäiset leskenlehdet tienvierustalla. Ilo tarttui myös matkalaisiin kuusivaljakon vaunuissa.

Kuolema istui pienen olennon vierellä vielä kohmeisella rahkamättäällä. Niskat kenossa ne seurasivat joutsenten lentoa pohjoiseen. Vaikka Kevät tarjosi vaihteeksi räntää ja viimaa, yhdessä oli lämmin olo.

Kun joutsenet olivat kadonneet hämärään, Kuolema nousi ja silitti hellästi pienen olennon pörröistä päätä. Oli taas aika lähteä työhön. Hiljaisilta ystäviltä sai voimaa, jota ilman ei olisi jaksanut.

Pieni olento katsoi pitkään Kuoleman jälkeen. Se oli sekä surullinen että iloinen. Parasta maailmassa oli ystävä, jonka tiesi varmasti tulevan takaisin.

Pieni olento odotti auringonnousua. Vaikka suuret kuuset suojelivat parhaansa mukaan, yö oli kylmä. Tällaisina öinä Kuolemalla oli paljon työtä.

Pieni olento oli iloinen. Se oli löytänyt kevään ensimmäiset ketunleivät. Säästeliäästi se maiskutti lehden kerrallaan ja nuoli käpälät. Pieni vatsa pullollaan se kellahti kuusen alle nukkumaan.

Lumoutuneena pieni olento katseli katulamppua. Lumihiutaleet tanssivat sen ympärillä viimeistä valssia kuin pienet hyttyset. Mutta lumihiutaleita Kuolema ei tullut noutamaan.

Pieni olento heräsi kun oli vielä pimeää. Metsähiiri rapisteli jossain lähellä. Pöllö huhusi. Pieni olento ojensi käpäläänsä kunnes kosketti kuusen karheaa kaarnaa, eikä enää pelännyt yhtään.

Pieni olento viittilöi Kuolemaa tulemaan sillan alle. Kuolema kahlasi vuolaaseen kevätsulaan ja vapautti kolme pientä ahventa katiskasta. Yhdessä ne seurasivat, kuinka ahvenet viilettivät järvelle päin.

Kukaan ei ollut koskaan sanonut välittävänsä pienestä olennosta. Mutta Kuolema istui siinä vierellä puron rannalla ja hyräili vanhoja lauluja; eikä sillä ollut kiirettä mihinkään. Niin oli hyvä olla.

Pieni olento kokosi Kuolemalle kimpun ensimmäisistä rentukoista. Kuolema kiitti mutta torui sitten varovasti. Kukillakin oli parempi olla juurillaan.

Pieni olento ihaili kimalaista, joka ahersi kukkien kimpussa. Ei se oikeastaan tiennyt, mitä kimalainen teki, mutta varmasti jotakin Tärkeää ja Hyödyllistä. Kuolemaa hymyilytti, sillä se tiesi.

Tuiski taivaan täydeltä räntää. Pieni olento kyhjötti märkänä, nälkäisenä ja kylmissään korpikuusen juurella. Kuolema hiipi oksien alle, kyykistyi viereen ja avasi eväskorin.

Eväät oli syöty. Kuolema raotti havuverhoa pienen olennon turvapaikassa. Aurinko kimmelsi tuhansina timantteina kuusen märillä oksilla. – Minulla on tosi ystävä, pieni olento sanoi, ja Kuolema oli samaa mieltä.

Eräänä toukokuun päivänä pieni olento löysi mättäällisen edellisen syksyn puolukoita. Ne olivat vielä ihan hyviä. Se olisi tiennyt viikoiksi täytettä pienelle vatsalle, mutta pieni olento pyysi parhaan ystävänsä Kuoleman osille.

Kuolema rakasti kevätpuolukoita, mutta se nautiskeli vain muutaman pienen olennon aarteesta. Loput se poimi isoon nenäliinaan, sitoi kulmat yhteen ja toi paketin pienen olennon turvakuusen alle.

Aurinko nousi, niin kuin sillä joka aamu oli tapana. Pieni olento ja Kuolema odottivat sitä korkean kallion laella. Aamun koleudessa oli ihanaa kääriytyä yhdessä Kuoleman villaiseen viittaan.

Pieni olento katseli haltioissaan, kuinka kurjet laskeutuivat rahkasuolle, mutta Kuolema näytti synkältä. – Aurasta puuttuu kaksi, se kertoi murhemielin. Pientä olentoakin alkoi itkettää.

Pieni olento piti metsähiiristä, vaikka ne sotkivatkin paikkoja. Se piti myös kauranjyvistä, joita metsähiiret löysivät ihmisten ladosta. Mutta Kuolema suuttui ja otti jyvät pois. Ne oli laitettu rotille, eivätkä ne olleet hyviä.

Kategoria(t): Kuolema, omat tuotokset, pieni olento. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.