Pieni olento ja metsän tuho

 

LYHYT mutta surullinen kertomus pienen olennon ja ihmisen kohtaamisesta. Tarinan #twitternovellit on aiemmin julkaistu Twitterissä.

PIENI OLENTO heräsi auringon noustessa. Metsässä soi pikkulintujen laulukuoro, ja käkikin kukahti muutaman kerran. Pieni olento käänsi onnellisena kylkeä ja päätti nukkua vielä.

Kevätpuro oli jo rauhoittunut tasaiseksi solinaksi. Rentukat rehottivat keltaisina ja usva nousi järveltä päin. Pieni olento kellotti karhunsammalilla, Kuolema istui kauan sitten kaatuneen koivun rungolla. Kummallakaan ei ollut kiirettä mihinkään.

Pieni olento kuunteli tarkkaan. Hiljaisuus oli ihmeellinen. Vähän jälkeen puolenyön jopa linnut pitivät lepohetken. Sitten metsän äänet alkoivat taas, yksi kerrallaan, hapuillen, kasvaen kohti auringonnousun mahtavaa konserttia.

Metsän laitaan oli ilmestynyt välkkyvä valo ja siinä kiinni ihmisten kone. Pieni olento katsoi hämmentyneenä, kuinka kone alkoi mylvien runnella vanhoja kuusia. Eiväthän puut olleet tehneet mitään pahaa.

Kuolema yritti lohduttaa pientä olentoa, mutta mitä siihen olisi voinut sanoa. Puronrannan vanha metsä oli poissa. Sen paikalla oli läpitunkematon rytö risuja. Lopulta he vain itkivät yhdessä.

Metsällä oli lämmin sielu. Pieni olento tunsi sen kaikkien kodittomiksi jääneiden olentojen yhteisessä surussa. Yksi kerrallaan ne kiittivät metsää ja lähtivät vaeltamaan uusille asuinsijoille.

Kuolema keräsi metsän muiston talteen. Se oli ollut hyvä metsä, kokeneiden harmaiden kuusten metsä. Nyt sen paikalla oli raiskio, eikä kuusten suojelemille asukkaille ollut enää sijaa.

Pieni olento löysi kuivan yösijan kallion kyljestä katajapensaiden alta. Sammalia sai pehmusteeksi, mutta kuusten hiljainen hyminä siitä puuttui. Kuolema teki virvatulen kallionhalkeamaan ja valvoi koko yön.

Puro näkyi nyt kalliolle, mutta sitä ei tuntenut samaksi puroksi. Pieni olento totutteli elämään katajapensaikossa, mutta se kaipasi hirmuisesti kuusia. Kuolema istui lähellä, mutta se ei sanonut mitään, sillä niin ystävät tekevät.

Kategoria(t): omat tuotokset, pieni olento. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.