Jin ja Takemitsuzamurai jakavat Tezukan palkinnon

Motoka Murakami: Jin

Suosituksi televisiosarjaksikin muokattu manga Jin saa puolet Osamu Tezukan nimeä kantavasta kulttuuripalkinnosta.

OSAMU Tezukan kulttuuripalkinnon pääpalkinto jakaantuu tänä vuonna kahdelle mangalle. Sanomalehti Asahi Shinbun julkisti maanantaina palkinnon saajat, jotka ovat Motoka Murakamin Jin (”Inhimillisyys”) sekä Issei Eifukun käsikirjoittama ja Taiyo Matsumoton kuvittama Takemitsuzamurai (”Bambumiekkainen samurai”).

Uutta luovan mangan palkinnon saa Hiromu Arakawa sarjallaan Fullmetal Alchemist (Hagane no renkinjutsushi). Lyhyen mangan palkinnon saa mangataitelija Keisuke Yamashina. Kulttuuripalkinnon neljättä sarjaa, erikoispalkintoa ei julkistettu maanantaina.

Asahi Shinbunin sponsoroimat Osamu Tezukan kulttuuripalkkinnot jaetaan tänä vuonna viidettätoista kertaa. Pääpalkinto on arvoltaan kaksi miljoonaa jeniä, muut palkinnot ovat miljoona jeniä kukin. Palkinnot luovutetaan saajilleen juhlallisessa seremoniassa 27. toukokuuta.

MOTOKA Murakamin manga Jin kertoo aivokirurgista, joka siirtyy ajassa taaksepäin Edo-kauden lopulle. Hän joutuu taistelemaan tauteja vastaan tuon ajan välinein. Hän myös kohtaa historiallisia henkilöitä ja vaikuttaa osaltaan Japanin historian kulkuun. Kahdenkymmenen pokkarin mittainen mangasarja päättyi viime vuonna.

Televisioyhtiö TBS ilmoitti äskettäin, että Jin-mangan pohjalta tehdyn televisiosarjan toinen tuotantokausi esitetään noin 80 maassa, myös Suomessa.

Myös toinen pääpalkinnon saaja, Eifukun ja Matsumoton Takemitsuzamurai sijoittuu Edo-kaudelle. Pelkoa herättävä isännätön samurai Senou Souichirou ilmestyy kaupunkiin. Hän kuitenkin vaihtaa miekkansa bambuiseen ja näyttää asettuvan rauhalliseksi opettajaksi. Taiyo Matsumoto tunnetaan muun muassa mangojen Gogo Monster ja Tekkonkinkreet tekijänä.

Hiromu Arakawalle annettava luovan mangan palkinto on tarkoitettu innovatiivisille teoksille, jotka ovat tuoneet mangaan uudenlaista ilmaisua.

Lyhyen mangan palkinnon saaja Keisuke Yamashina piirtää komediaa japanilaisten valkokaulustyöläisten elämästä. Papa ha nanda ka wakaranai (”Isä ei tajua mitään”) ilmestyy Asahin viikkolehdessä, sarjaa C-kyuu sarariiman Kouza (”C-luokan sarariman Kouza”) julkaisee Shogakukan.

Lähteet: ANN, Asahi

Kategoria(t): Osamu Tezuka, uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.